Smörja och gnugga!

Vill du bevara en mjuk, smidig och ungdomlig hud? Använd peeling!

Hur ofta ska jag använda kroppspeeling? 

Det beror på din ålder. Yngre personer behöver inte använda peeling/skrubb så ofta. Ung hud har en stor förmåga att förnya sig. För dem som är 30+ rekomenderar vi peeling eller sockerskrubb. Mogen hud behöver lite hjälp till förnyelsen. Om man vill njuta av en mjuk, smidig och ung hud rekommenderar vi våra sockerskrubb som man kan använda 2-3 gånger i veckan. Vi har olika produkter för olika åldrar. Huvudregeln är att fet hud klarar av att peelas/skrubbas oftare, medan den som har en mycket känslig hud ska vara mer försiktig med att använda peeling eller skrubb för ofta.

Jag undrar om peeling ska användas på torr eller våt hud?

Det beror på vilken effekt man vill uppnå och vilken hud man har. Om huden är särskilt känslig måste den hanteras ytters noggrant och försiktigt. Tag då en speciellt anpassat sockerskrubb och massera på våt hud. Om huden är stark och frisk kan man prova en starkare kroppsskrubb på torr hud. Den starkare kroppsskrubben ger mer märkbar effekt. Vi föreslår att man masserar och gnuggar med cirkelrörelser på den torra huden. Vår naturliga hudvårdsprodukter innehåller vegetabliska oljor och/ eller sheasmör.

Ska jag använda kroppsskrubben när jag duschar eller efteråt? 

Läs på förpackningen under ingredienser. Om produkten innehåller en rengörande ingrediens kan den användas istället för duschtvål. Det vill säga den kan användas i duschen eller badet. Om man använder en kroppsskrubb som är näringsrik med oljor och smör i badet, rekommenderar vi att man ligger kvar i badkaret en liten stund efter att man masserat in kroppen med den. Den korta SPA-behandlingen förlänger de gynnsamma effekterna av nyttiga och välgörande ämnen.

‹ Slimmande och formande kroppspeeling med bambu och kokos partiklar – innehåller milda växtrengöringsämnen som tvättar och exfolierarar huden samtidigt.

Vad ska jag göra efter peelingen?

Det beror på vilken peeling/skrubb du använder. Det finns en del som bara avlägsnar döda hudceller. Då ska man smörja in sig med ett  skyddande och vårdande kroppsbalsam efteråt. Det finns också peeling/scrubb som redan innehåller så många nyttiga näringsämnen att du inte behöver smörja in huden mer.

Vad är skillnaden mellan kroppspeeling och kroppsskrubb?  

Peeling exfolierar försiktigt huden. Den är mildare än en skrubb. Skrubb är mycket kraftigare. Hos oss kan du välja bland många olika sorters peeling/skrubb med peelingsbasen: socker från sockerrör, salt eller finare partiklar av vegetabiliskt ursprung.